Skip to main content

Om Dan Cake

FAMILIEFIRMA OG FOLKEEJE. Dan Cake er lokalt forankret i det midtjyske – hvor virksomheden blev grundlagt. Herfra fragtes friskbagte kager, tærter og roulader dagligt ud til kageglade danskere i det ganske land.

Bagt i Danmark. Smagt overalt

Tilbage i 1931 satte stifter Jens Eskildsen de indledende ”Dan Cake-ingredienser” til at langtidshæve i den lille by Simmelkjær. I første omgang blot som et almindeligt, klassisk bageri.

Da duften fra kagerne – og rygtet om smagen – efterhånden bredte sig, rykkede det lille bageri dog til Give, 60 km mod syd, for at kunne udvide og imødekomme efterspørgslen.

Dan Cake er stadig en engageret del af Give-egnen. Og vi er en velkommen gæst på kaffeborde overalt i landet. Og i udlandet. Selv de nyeste generationer er i dag vokset op med os. Det gør os glade, stolte og taknemmelige.

Tradition smagt til med nytænkning

Når du i dag byder gæsterne på én af vores søde kreationer, smager hver bid af et nøje afmålt miks mellem klassisk dansk kagetradition og frisk nytænkning. Dét er selve hemmeligheden bag Dan Cakes fortsatte succes – her små hundrede år efter at vores første bagværk blev løftet varmt og velduftende ud af ovnen: Det lækre og velkendte flettet sammen med det nye og innovative.

Vi begyndte som bagerbutik, fik snart efter succes med engrossalg af skærekager til andre bagerier – og udviklede os så til den landskendte ”kagevirksomhed,” vi er i dag. 

Da vi i 1968 sendte de første citronmåner på markedet – og fra 1972 satte skub i rouladeproduktionen – tog omsætning og efterspørgsel for alvor fart.

Succesen kan vi særligt takke generationer af kageglade, kvalitetsbevidste kunder for. Men vi skylder også stor tak til vores entusiastiske medarbejdere – som er en stor flok dedikerede ildsjæle; hvoraf mange fejrer runde arbejdsjubilæer her. Flere har endda været hos os i over 40 år.

Tidslinjen

Hop ombord i kage-tidsmaskinen og rejs med tilbage i Dan Cakes historie. Hils først på grundlæggeren og kig så med, når vi mellemlander ved flere af vores afgørende milepæle gennem tiden. Ét mantra er dog tidløst: Vi vil kun sende kvalitetsprodukter på markedet.

  • 1931

    Dan Cake bliver stiftet af Jens Eskildsen i Simmelkjær 60 km nord for Give.

  • 1959

    Bageriet flytter til et større bageri i Give, og en mere industriel produktion opstartes.

  • 1966

    Ny fabrik bygges på Kornvej i Give – og en rigtig “stor industriel” produktion opstartes.

  • 1968

    Produktion af halvmåner starter.

  • 1972

    Produktion af roulader starter.

  • 1978

    Den nuværende fabrik på Hjortsvangen i Give bygges.

  • 1984

    Dan Cake sælges til Foods Trends, UK.

  • 1990

    Dan Cake ekspanderer i Polen med 2 bagerier / distribution

  • 1991

    Dan Cake / Foods Trends sælges til det franske Harry’s Group (tidligere Eurobake) – en af Europas største bagerigrupper.

  • 1992

    Yderligere ekspansion af salgs-/produktions datterselskaber i Sverige, Finland, Tjekkiet og Tyrkiet.

  • 1997

    Total produktionsareal er nu 20.000 m2 og inkluderer 7 moderne produktionslinier (4 kage-linier, 2 roulade-linier og 1 romkugle-linie)

  • 1998

    Dan Cake Russia bliver etableret.

  • 2001

    Kamps AG – Europas største bagerigruppe – overtager Dan Cake.

  • 2004

    Dan Cake overtages af en investorgruppe, hvori bl.a. indgår den danske virksomhed GIVESCO A/S med den oprindelige stifters søn Erling Eskildsen i spidsen.

  • 2007

    Omsætning for året DKK 246 mio.

  • 2008

    Dan Cake overtager Vesterlund Bageri. Dan Cake etablerer eget salgskontor i Tyskland “Dan Cake Deutschland”

  • 2012

    Dan Cake indgår i et joint venture samarbejde under navnet DAN FOODS LIMITED i Bangladesh.

Vores certificeringer

høj kvalitet og fødevaresikkerhed i produktionen

Det vigtigste ved certificeringer er den forskel, de gør. Så nok ser vores certifikater fine ud, men i virkeligheden er vi mest stolte af, at de batter noget for nogen. At de fx understøtter lokalproduktionen i en række udviklingslande, så nogle bønder dér kan sende deres børn i skole. Og at kakaoproducenter dér får højere betaling fra os, så de får en højere levestandard

Tjek vores certificeringer ud – og se, hvordan vi arbejder med alt fra bæredygtighed til arbejdsmiljø.

IFS Food

Kontrolrapport