Skip to main content

Bæredygtighed

Som mål i bageriet

Vi er der ikke endnu, men Dan Cake har bæredygtighed som vigtigt sigtepunkt i horisonten. Der ligger et fokuseret stykke arbejde foran os. Vi tester og implementerer løbende tiltag, som kræver mindre energi og hjælper os til at spare på ressourcerne. 

God arbejdsplads, miljørigtigt forbrug og gode råvarer: Tre vigtige CSR-ingredienser

De rette, velvalgte ingredienser udgør både fundamentet i alle gode kager og i Dan Cakes tilgang til Corporate Social Responsibility (CSR) – måden vi bl.a. tager ansvar for vores omgivende samfund og lokalmiljø på. Hér er vores tre vigtigste ingredienser: et miljørigtigt forbrug, den gode arbejdsplads samt de gode råvarer.

MILJØRIGTIGT FORBRUG

Dan Cake investerer løbende i energiforbedringer og CO2-reducerende tiltag. Vi genanvender fx overskudsvarmen fra vores bageovne og produktion til at skabe rumvarme i produktionen. Og når du dykker ned i vores forskellige certificeringer, får du indblik i flere af de fokusområder, vi allerede arbejder målrettet med.

GOD ARBEJDSPLADS

Dan Cake har en arbejdsmiljøkultur, som er imødekommende og inkluderende. Og det afspejler sig i en medarbejdermangfoldighed, du oplever, hvis du kigger forbi. Her er trivsel og udviklingsmuligheder. Det er vi stolte af, for det skaber positive arbejdsdage og bidrager også til, at vi altid yder vores bedste.

GODE RÅVARER

Velvalgte kvalitetsråvarer har altid været centralt for Dan Cake. Det er ikke nok, at vores produkter smager godt, de skal også være skabt af råvarer, som kan tåle at komme under lup. Derfor stiller vi strikse krav til samtlige leverandører. Alle skal have en god smag i munden, når der bliver serveret Dan Cake.

  Genanvendelse af overskudsvarme

  I et samarbejde med NRGi har vi sat fokus på at reducere vores energiforbrug og CO2-aftryk. Derfor har NRGi udformet et energispareprojekt på ventilationen, hvor de genanvender overskudsvarmen fra ovnene og produktionen, så varmen kan bruges til at skabe rumvarme i produktionen. Se projektvideoen herunder.

  Nej tak til madspild

  Vidste du, at vi hos Dan Cake bruger alle de roulader, sandkager og andre klassiske kager, som egentligt er frasorteret, fordi de f.eks. vejer for lidt eller har fået et tryk, til vores romkugler? 

  På den måde undgår vi at smide friskebagte kager ud og siger NEJ til madspild – mens du får en førsteklasses romkugle!

  Fokus på bæredygtighed

  Uanset om vi netop har anskaffet nye, mindre miljøbelastende maskiner eller ovne, har omlagt dele af produktionen, så varmen bliver recirkuleret eller noget tredje – så stræber vi altid efter både at reduc­ere vores miljø- og klimaaftryk samt tilbyde vores kunder bæredygtige og velsmagende kvalitetsprodukter.